Welkom bij restaurant
Diner Quartier

Huldebetoon aan de gebroeders van Spaendonck,
influencers van de 18de eeuw.

De Brabantse gebroeders Gerard (Tilburg 1746-1822 Parijs) en Cornelis (Tilburg 1756-1839 Parijs) van Spaendonck leerden het schildersvak in Antwerpen. Na hun opleiding reisden de twee broers af naar Parijs waar ze snel carrière maakten als bloemschilders. De schilderijen van de Van Spaendoncks sierden de salons van de Franse adel en zelfs de privévertrekken van koningin Marie-Antoinette. De prenten met hun botanische studies werden in grote oplages en in verschillende edities en kleuren uitgebracht en met aanzienlijke winst verkocht.
Zo verwierven beide broers een invloedrijke positie in het artistieke milieu, een positie die zij zowel tijdens als na de roerige periode van de Franse revolutie wisten te behouden. Maar daar bleef het niet bij; hun invloedrijke miniaturen met bloemstillevens op snuif- en poederdoosjes vonden gretig aftrek vonden bij de dames van de gegoede burgerij. Ze hadden zelfs grote invloed op de Parijse mode en hierdoor zouden de broers vandaag de dag als influencers worden betiteld.
Diner Quartier brengt een huldebetoon aan het werk van deze Brabantse broers door een mix van de door hun vaak geschilderde koolroos in het interieur te laten terugkomen. Tegelijk worden deze koolrozen gemixt met andere bloemen en kleurrijke werken van hedendaagse influencers en verbinden verleden en heden met een knipoog.

Op het menu vind je klassieke Franse gerechten en delicatessen gecombineerd met de authentieke Aziatische keuken. Er wordt gebruik gemaakt van verse ingrediënten van duurzame bronnen zowel ver als dichtbij. Bij ons kunt u gerechten los bestellen of, voor de culinaire liefhebbers, kiezen voor een onbeperkt gangen diner voor een vaste prijs. Doordat u geen tijdslimiet bij ons heeft kunt u samen met uw gezelschap gezellig een avond onbehouwen dineren.

Openingstijden

Maandag - Zondag
16.00 - 22.00

Vaste Prijs Diner

Maandag - Donderdag
€37,50

Vrijdag - Zondag & Feestdagen
€40,50

Prijs Kinderen

2-6 jaar €13,50

7-11 jaar €23,50

Adres

Nieuwkuijksestraat 75
5253AD, Nieuwkuijk

Diner Quartier 2022 | Website by Timmermans Media